Marvel verbreekt eigen filmrecords met ‘Avengers: Endgame’

Kassucces De nieuwe superheldenfilm Avengers: Endgame is pas vorige week in première gegaan, maar behaalde in recordtijd een opbrengst van meer dan 1 miljard dollar. Daarmee verbreekt producent Marvel haar eigen wereldrecords.

Avengers: Endgame heeft in de eerste week na de première al meerdere records verbroken. De film uit de catalogus van superheldenreeks Marvel heeft in het eerste weekend al 1,223 miljard dollar binnengehaald. Meer dan een kwart van de opbrengsten is komt van bioscoopbezoekers in China. Dat blijkt uit cijfers van filmwebsite Box Office Mojo.

Het eerdere record stond ook op naam van Marvel Studios, dat met de vorige Avengersfilm Infinity War (2018) een opbrengst van 640 miljoen dollar binnenhaalde in het openingsweekend, bijna de helft van die van Endgame.

De slotfilm uit de Avengers-serie, geregisseerd door de broers Joe en Anthony Russo, deed er slechts vijf dagen over om een opbrengst van 1 miljard dollar binnen te slepen. Ook dit record stond hiervoor op naam van Infinity War. Volgens de Amerikaanse nieuwswebsite Deadline haalde die de grens van een miljard pas elf dagen na de première.

Endgame staat nu al in de Top-20 van films met de hoogste opbrengsten aller tijden. In die Top-20 staan op dit moment zeven films van Marvel. Daarvan staat Infinity War bovenaan op nummer 4, met een totale opbrengst van iets meer dan 2 miljard dollar. 3D-epos Avatar van regisseur James Cameron uit 2009 staat nog altijd op nummer 1.

Lees hier de recensie van Avengers: Endgame