Man uit Heerlen opgepakt op verdenking van terrorisme

De politie heeft een man uit Heerlen aangehouden op verdenking van terrorisme. Twee mannen uit Sittard worden verdacht van handel in wapens.

De AIVD stuurde informatie over een 37-jarige man uit Heerlen naar de politie, die hem vrijdag in zijn woning arresteerde.
De AIVD stuurde informatie over een 37-jarige man uit Heerlen naar de politie, die hem vrijdag in zijn woning arresteerde. Foto Lex van Lieshout/ANP

De politie heeft vrijdagavond een man uit Heerlen aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij terrorisme, meldt het OM dinsdag.

De AIVD stuurde informatie over de 37-jarige man uit Heerlen naar de politie, die hem vrijdag in zijn woning arresteerde. Hij zou „het jihadistische gedachtegoed” aanhangen en op zoek zijn naar vuurwapens. De politie legde beslag op mobiele telefoons, een laptop, documenten en drie gevechts- en veiligheidsvesten.

In hetzelfde onderzoek werden nog twee mannen van 21 en 33 jaar uit Sittard aangehouden. Die arrestaties vonden vrijdag- en maandagavond plaats. De twee worden verdacht van handel in wapens. Wat de relatie is tussen de mannen uit Sittard en Heerlen, moet verder onderzoek uitwijzen.

De man uit Heerlen is voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor twee weken in bewaring gesteld. De 21-jarige man is niet voorgeleid maar blijft wel verdachte. Of de 33-jarige verdachte wordt voorgeleid, wordt donderdag bepaald.