Los Angeles

Amerikaanse Afghanistanveteraan die terreuraanval plande opgepakt

In Californië is vrijdag een man opgepakt die volgens de autoriteiten zondag in Los Angeles een bomaanslag wilde plegen op een bijeenkomst van wit-nationalisten. Mark Domingo (26), een ex-militair die vocht in Afghanistan, zou de aanslagen op de moskeeën in Nieuw-Zeeland hebben willen vergelden. Domingo, zou zich hebben bekeerd tot de islam. Hij wilde een spijkerbom tot ontploffing brengen bij een manifestatie van neonazi’s in Long Beach. Ook gaf hij in online chats met een FBI-informant blijk van ideeën over aanslagen op andere doelen in Californië. Domingo werd vrijdag gearresteerd door de FBI nadat hij een voorwerp in ontvangst had genomen waarvan hij dacht dat het een bom was die in zijn opdracht was gemaakt. Ook bezocht Domingo het park waar de bijeenkomst zou plaatsvinden. (AP)