Zeker 29 doden door overstromingen Indonesië

Zo’n 12.000 mensen moesten geëvacueerd worden. Volgens lokale media hebben de nooddiensten grote moeite het rampgebied te bereiken.

Bewoners van Sumatra verlaten hun ondergelopen huizen.
Bewoners van Sumatra verlaten hun ondergelopen huizen. Foto Diva Marha/AFP

Op het Indonesische eiland Sumatra zijn de afgelopen dagen zeker 29 mensen om het leven gekomen door overstromingen en aardverschuivingen. Dat melden internationale persbureaus maandag op basis van de Indonesische autoriteiten. Ook zijn er „talloze” gewonden gevallen en worden er nog negen mensen vermist. Vermoedelijk zal het dodental daarom verder oplopen.

Sinds vrijdag hebben de inwoners van de provincie Bengkulu te maken met hevige regenbuien. Zo’n 12.000 mensen zijn inmiddels geëvacueerd. Gevreesd wordt dat als de regen aanhoudt, er nog meer overstromingen en aardverschuivingen zullen plaatsvinden. Het is momenteel regenseizoen in het gebied.

Volgens lokale media zijn negen districten in Bengkulu geraakt door het noodweer. Naast de menselijke slachtoffers zouden ook honderden dieren om het leven zijn gekomen en is er grote schade aan de huizen.

De nooddiensten zouden veel moeite hebben om het rampgebied te bereiken, vanwege problemen met de elektriciteit en omdat de wegen verwoest zijn door de aardverschuivingen. Volgens de Indonesische krant Tribun Jogja zijn twee districten totaal onbereikbaar voor reddingswerkers.