Man beschiet menigte in Baltimore, één dode en zeven gewonden

Er is nog geen verdachte opgepakt. Baltimore is een van de gevaarlijkste steden van de Verenigde Staten.

Een politievrouw onderzoekt het plaats delict.
Een politievrouw onderzoekt het plaats delict. Foto Baltimore Sun Media Group/AP

Zondag is een dode gevallen toen een man het vuur opende op een groep mensen in de Amerikaanse stad Baltimore, meldt persbureau AP. Zeker zeven anderen raakten gewond. Volgens de politie schoot de man „heel gericht”. Wat zijn motief was, is nog niet duidelijk. De dader is nog niet opgepakt. Volgens CNN onderzoekt de politie of er een tweede schutter was.

De schietpartij vond plaats rond 17.00 uur lokale tijd in het westen van de stad. Op dat moment waren veel mensen op straat om daar gezamenlijk te eten. Op beelden die gemaakt zijn na de schietpartij, is te zien dat de hulzen vlakbij de barbecues liggen die gebruikt werden tijdens de cookout.

Baltimore is een van de armste grote steden in de Verenigde Staten. De stad kampt met hoge criminaliteitscijfers, grootschalig drugsgebruik en (bende)geweld. De afgelopen twee jaar werden er meer dan driehonderd mensen vermoord. Baltimore, in de staat Maryland, telt zo’n 610.000 inwoners.