54-jarige man aangehouden voor fatale brand Rotterdam

Half april brak een brand uit op de Rotterdamse Hilledijk. Een inwoner viel tijdens zijn vlucht uit het raam en overleed.

Al snel bleek dat de brand waarschijnlijk is aangestoken.
Al snel bleek dat de brand waarschijnlijk is aangestoken. Foto ANP

De politie van Rotterdam heeft maandag een 54-jarige man opgepakt die mogelijk betrokken was bij een fatale woningbrand medio april. De man wordt verdacht van het stichten van de brand, die leidde tot de dood van een 27-jarige inwoner van het gebouw.

Op 13 april ontstond een brand op de eerste etage van een woningcomplex op de Rotterdamse Hilledijk. Het slachtoffer, dat op de tweede verdieping woonde, probeerde via zijn raam te ontsnappen aan het vuur. Eenmaal buiten viel hij naar beneden waardoor hij zwaargewond raakte. Niet veel later overleed hij aan zijn verwondingen.

Illegaal gokhuis

Toen de politie onderzoek ging doen naar de oorzaak van de brand, ontdekte zij dat er een illegaal gokhuis gevestigd was op de eerste verdieping van het gebouw. Ook bleek al snel dat de brand waarschijnlijk is aangestoken. Het dodelijke slachtoffer had voor zover bekend niets te maken met het gokhuis.

Een politiewoordvoerder kan niet zeggen of de aangehouden man de overleden bewoner kende. Ook weet zij niet of de verdachte iets te maken heeft met het gokhuis. De man wordt donderdag voorgeleid, de politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.

De brand vond plaats op de Hilledijk in Rotterdam-Zuid.