Bottas wint in Baku, vierde plek voor Verstappen

Het is de derde keer dit seizoen dat Verstappen als vierde eindigt. Lewis Hamilton finishte als tweede.

De Finse Formule 1-coureur Valtteri Bottas in actie zondag bij de grand prix in Azerbajdzjan.
De Finse Formule 1-coureur Valtteri Bottas in actie zondag bij de grand prix in Azerbajdzjan. Foto Zurab Kurtsikidze/EPA

Max Verstappen kwam wel in de buurt van het podium in de Grote Prijs van Azerbeidzjan, maar de Nederlandse Formule 1-coureur moest toch genoegen nemen met de vierde plaats in zijn Red Bull. Het was wel zijn beste klassering ooit op het stratencircuit van Baku.

De zege op het bochtige traject was voor Valtteri Bottas. De Fin stuurde zijn Mercedes voor de tweede keer dit seizoen als eerste langs de finishvlag. Zijn teamgenoot, regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, reed naar de tweede plaats. Sebastian Vettel werd derde in zijn Ferrari.

Ook in Bahrein en China werd Verstappen eerder dit seizoen vierde. (ANP)

Lees ook dit voorbeschouwende stuk: Al vroeg druk voor worstelend Ferrari