Messi schiet Barça naar titelprolongatie in Spaanse competitie

De Argentijnse sterspeler zorgde voor de enige goal in een thuisduel tegen Levante. Het is de 26ste titel voor FC Barcelona.

Messi scoort de beslissende goal tegen Levante.
Messi scoort de beslissende goal tegen Levante. Foto Lluis Gene/AFP

Met dank aan een goal van Lionel Messi heeft FC Barcelona zaterdag voor het tweede jaar op rij de titel veroverd in de Spaanse voetbalcompetitie. Barça won in eigen stadion met 1-0 van Levante en is daardoor met nog drie wedstrijden te spelen niet meer te achterhalen.

Messi begon de wedstrijd op de bank, omdat trainer Ernesto Valverde hem rust wilde geven. Toen het bij rust nog steeds 0-0 stond, kwam de Argentijn alsnog het veld in. Hij is dit seizoen topscorer in de Spaanse competitie.

Barcelona voert de ranglijst in La Liga al vrijwel het hele seizoen aan. Van aartsrivaal Real Madrid, dat vedette Cristiano Ronaldo verloor, had het weinig te duchten. De Catalaanse club won beide onderlinge duels. In eigen huis verpletterde Barcelona Madrid zelfs met 5-1. De meeste tegenstand kwam nog van Atlético Madrid, dat vrijwel verzekerd is van de tweede plek in de competitie.

Tweede prijs

Het landskampioenschap is al de tweede prijs die het elftal dit seizoen wint. Eerder pakte Barcelona met een overwinning op Sevilla de Spaanse Super Cup. De club staat bovendien in de finale van het Spaanse bekertoernooi en in de halve finale van de Champions League.

In de zomer gaat Frenkie de Jong van Ajax naar FC Barcelona, een profiel: ‘Frenkie is van de rust, reinheid en regelmaat’

FC Barcelona is nu 26 keer kampioen van Spanje geworden. Acht van die kampioenschappen won het in de laatste elf jaar. In twee andere grote Europese competities moet de beslissing nog vallen. Liverpool en Manchester City vechten samen om de hoogste eer in Engeland, terwijl de strijd in Duitsland tussen Bayern München en Borussia Dortmund gaat. In Frankrijk en Italië zijn PSG en Juventus er al met de titel vandoor.