‘Lekker snacken met Netflix op’

‘Even flink aan het inslaan voor het weekend”, zegt student maatschappelijk werk en dienstverlening Mare Loomans (28), terwijl ze op vrijdagmiddag met een flink uitpuilend mandje door het gangpad met aanbiedingen loopt.

Is daar een verschil tussen, inslaan voor de week of voor het weekend?

„In het weekend zijn mijn vriend en ik minder streng. We snacken dan lekker, met Netflix op. Ik heb net Japanse mix, kletskoppen en Pringles-chips gepakt.”

Waar let je doordeweeks dan op qua gezond eten?

„We zorgen ervoor dat we elke avond groenten bij het eten hebben. Het liefst ook weinig koolhydraten, al zie je ook daarbij dat het weekend is: vanavond eten we aardappelen.”

En verder?

„Voor vanavond chickenwings. Ook heb ik sla, eieren, komkommer, fetakaas en kokosbrood. En de cola uit de aanbieding, dat scheelt toch weer zo 2 euro.”

Ik zie meer ingrediënten voor ontbijt en lunch dan voor het diner.

„Ik loop stage en werk met autistische kinderen. Vaak moet ik ’s avonds doorwerken. Dan eet ik daar, dat scheelt ook in de boodschappen.”

Is er verschil tussen hoe u de boodschappen doet of uw vriend?

„Hij stuurt me een lijstje, ik doe boodschappen, hij kookt. Hij kijkt vooral naar het avondeten en waar hij zin in heeft. Ik kijk dan in de winkel naar wat we nog nodig hebben. Zoals deze afwasblokjes, toevallig nog in de aanbieding ook.”