Uber mikt op ruim 9 miljard dollar bij beursgang

De beursgang kan de meest waardevolle in jaren worden. Met de prijsstelling wordt het bedrijf gewaardeerd op 91,5 miljard dollar.

Het hoofdkwartier van Uber in San Francisco.
Het hoofdkwartier van Uber in San Francisco. Footo Eric Risberg/AP Photo

Uber Technologies hoopt met zijn beursgang een bedrag van 9 miljard dollar (ruim 8 miljard euro) op te halen. Het techbedrijf, dat de gelijknamige taxi-app aanbiedt, maakte vrijdag de voorwaarden voor de geplande beursgang bekend. De eerste aandelen van Uber moeten tussen de 44 en 50 dollar gaan opbrengen. Het bedrijf gaat 180 miljoen aandelen verkopen.

Als de beursgang volgens plan verloopt, zou Uber uiteindelijk 91,5 miljard dollar waard worden. Dat is een stuk minder dan de 120 miljard dollar die Amerikaanse zakenbanken vorig jaar als haalbaar hadden opgegeven. Tijdens Ubers laatste private investeringsronde werd 76 miljard dollar opgehaald.

De lagere waardering ligt in lijn met de teleurstellende aandelenkoers van concurrent Lyft, dat begin april naar de beurs ging. Donderdag werd het aandeel 20 procent onder de introductiekoers verhandeld.

De beursgang van Uber wordt mogelijk de meest waardevolle sinds internetgigant Alibaba in 2014 een Amerikaanse notering kreeg.