Twee medewerkers Shell ontvoerd in Nigeria

Bewakers die met de medewerkers meereisden werden bij de actie doodgeschoten. De groep was onderweg in de Nigeriaanse deelstaat Rivers.

Olie- en gasverwerkingsstation Agbada 2 van Shell in Nigeria. Archiefbeeld.
Olie- en gasverwerkingsstation Agbada 2 van Shell in Nigeria. Archiefbeeld. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Twee medewerkers van Shell die onderweg waren in de Nigeriaanse deelstaat Rivers zijn donderdagmiddag ontvoerd. Twee politiebewakers die hen begeleidden kwamen bij de ontvoering om het leven. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters.

Lees ook: ‘OM begint strafzaak tegen Shell om omkoping in Nigeria’

De werknemers van het olieconcern waren onderweg terug van een zakenreis naar de deelstaat Bayelsa. De lokale politie zet zich in om de ontvoerde medewerkers te bevrijden. Verdere informatie over de ontvoering kon de politiewoordvoerder nog niet verstrekken. Het is nog niet bekend welke nationaliteit de ontvoerde medewerkers hebben.

Het is ook onduidelijk of de ontvoering een gerichte actie tegen Shell is. Ontvoeringen komen vaker voor in het Afrikaanse land. Zo werden er in 2014 nog drie Nederlanders ontvoerd die daar voor een hulporganisatie waren. Afgelopen week werden volgens lokale media twee Chinezen ontvoerd bij een bouwplaats.