Man vastgebonden aan hek bij brandende auto in Amsterdam

Het is onduidelijk wat er precies gebeurd is. De man is overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij rook had geïnhaleerd.

Archiefbeeld van een brandweerwagen.
Archiefbeeld van een brandweerwagen. Foto iStock

De politie van Amsterdam heeft donderdagnacht een 30-jarige man gevonden die vastgebonden zat aan een hek, vlakbij een brandende auto. De man is overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij rook had geïnhaleerd, aldus een woordvoerder van de politie. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Rond 03.20 uur ontving de brandweer een melding over een autobrand aan de Tom Schreursweg in Amsterdam-Nieuw-West. Toen de hulpdiensten aankwamen, hoorden zij iemand om hulp roepen. Toen bleek dat er een man vastgebonden zat aan een hek, vlakbij het brandende voertuig.

De politie en de brandweer hebben hem bevrijd. Volgens de politiewoordvoerder zat de man niet dusdanig dicht bij de brandende auto dat hij door het vuur gewond is geraakt.

Wat is precies gebeurd is, is nog onduidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen van het incident. Op beelden van stadszender AT5 is te zien dat de auto vrijwel volledig is uitgebrand.