In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Sri Lanka was deze week in rouw, na de reeks zware aanslagen in het Zuid-Aziatische land van Paaszondag. Burgers en toeristen waren het doelwit: de aanslagen werden gepleegd in kerken en luxehotels. Er kwamen ruim 250 mensen om, honderden raakten gewond. Deze foto werd op dinsdag gemaakt, in de kuststad Negombo, bij een dienst ter nagedachtenis aan de slachtoffers.
Foto Thomas Peter / Reuters
De Russische president Vladimir Poetin en de leider van Noord-Korea, Kim Jong-Un, ontmoetten elkaar aan het begin van de week in Vladivostok, de stad in het verre oosten van Rusland. Na afloop van hun gesprek hadden ze, vergezeld door stafmedewerkers, een diner op de campus van de federale universiteit in die stad.
Foto Alexey Nikolsky / AFP
Een man rookt een joint tijdens een demonstratie voor de legalisering van marihuana. De bijeenkomst werd woensdag georganiseerd in een park in Mexico City.
Foto Alfredo Estrella / AFP
Militairen van de Indonesische 'special forces' geven een demonstratie in de vechtkunsten tijdens een ceremonie ter ere van de 67ste verjaardag van de speciale legereenheden. De viering was in Jakarta.
Foto Willy Kurniawan / Reuters
In de Zuid-Afrikaanse provincie Kwazoeloe-Natal kwamen deze week ruim dertig mensen om het leven door overstromingen. De stad Durban was een van de zwaarst getroffen gebieden. Deze foto werd dinsdag gemaakt in de sloppenwijk BottleBrush, iets ten zuiden van die stad, waar ook dikke modderstromen door de wijk stroomden. Inwoners zijn begonnen met de wederopbouw dan wel schoonmaak van hun huizen.
Foto Rajesh Jantilal / AFP
Op deze plek in Bangladesh stond ooit het Rana Plaza, een acht verdiepingen tellende textielfabriek. Het stortte in 2013 compleet in, meer dan 1.100 mensen kwamen om. Dat was deze week zes jaar geleden.
Foto Munir Uz Zaman / AFP
Zuid-Afrikaanse politieagenten schieten met rubberen kogels op demonstranten. Dinsdag gingen in Johannesburg betogers de straat op om te protesteren tegen de slechte woon- en leefvoorzieningen. Velen hebben amper schoon water of elektriciteit. Ook zijn de wegen slecht onderhouden. De onvrede over dergelijke zaken speelt - in aanloop naar de verkiezingen van 8 mei - op in Zuid-Afrika.
Foto Marco Longari / AFP
Dit is Patone, lid van de Braziliaanse inheemse bevolkingsgroep Pataxo, gefotografeerd op het kampeerterrein van activisten in de hoofdstad Brasilia. Deze week werden meerdere demonstraties en protestacties georganiseerd, om aandacht te vragen voor de rechten van inheemse bevolkingsgroepen. Daaraan deden zo'n tweeduizend mensen mee.
Foto Carl De Souza / AFP
Het huis van deze man is verwoest door een brand. Het vuur werd volgens hem aangestoken door leden van een straatbende. Hij staat bij de resten van zijn woning, in een sloppenwijk in Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti.
Foto Chandan Khanna / AFP
Een voetbalwedstrijd in de Egyptische eredivisie, in Caïro, liep dinsdag uit op een vechtpartij. De aanhangers en staf van de thuisclub Pyramids FC en Al-Zamalek uit Gizeh gingen elkaar te lijf in het stadion.
Foto Amr Abdallah Dalsh / Reuters
De Amerikaanse president Donald Trump ontving maandag de Paashaas en duizenden andere gasten, tijdens de White House Easter Egg Roll. Het eierlopen is een jaarlijkse traditie die de dag na Pasen wordt georganiseerd bij het Witte Huis. Het gazon van de presidentiële ambtswoning wordt opengesteld voor speciaal genodigden: en flinke groep kinderen onder de dertien jaar (en hun ouders).
Foto Kevin Dietsch / EPA
En ook in Brazilië liep een voetbaldwedstrijd uit de hand. De oproerpolitie in Belo Horizonte zette rubberkogels en traangas is tegen supporters, bij het treffen tussen Atletico Mineiro en Nacional, een ploeg uit buurland Uruguay. Het ging om een wedstrijd in de Copa Libertadores, een jaarlijks voetbaltoernooi voor clubs uit Zuid-Amerika met veel rivaliteit.
Foto Douglas Magno / AFP
Gemeentewerkers maken Lenins standbeeld schoon in Krasnojarsk. Dat is de derde stad van Siberië. Lenin was de eerste premier van de Sovjet-Unie en leider van de Communistische Partij.
Foto Ilya Naymushin / Reuters
Een Soedanees stel is aan het pootjebaden in een ondiep stuk van de Nijl in Khartoum. Bij de Soedanese hoofdstad komen de Blauwe Nijl en de Witte Nijl samen uit respectievelijk Ethiopië en Oeganda. De rivier stroomt verder richting Egypte.
Foto Umit Bektas / Reuters
Chris Kennedy en zijn paard Chaos poseren voor de foto op Currumbin Beach, aan de Australische Gold Coast, voor de ceremonie van Anzac Day. Elk jaar wordt in Australië de nationale herdenking gehouden voor de wereldwijd gesneuvelde militairen van het Australian and New Zealand Army Corps. Onder die noemer komen Australische en Nieuw-Zeelandse gezamenlijk in actie in conflictgebieden. In de Eerste Wereldoorlog begonnen Anzac-troepen op 25 april 1915 de slag om Gallipoli, Turkije.
Foto Dave Hunt / EPA