Thuiskok

Vol-au-vent

Laat ik dit recept beginnen met een waarschuwing: voor dit gerecht heeft u een gebraden kip nodig. Bestel die dus bij uw poelier of bereid het zelf, voordat u met dit recept begint. Daarna is de vol-au-vent van Gilles Bogaert, die met vleestent Upper en het wat chiquere Taxi’s liefst twee restaurants in Gent bestiert, zo gemaakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Trek de kip van het karkas. Houd het vlees apart. Breng het water aan de kook met het karkas van de kip en de wortel, ui en peterseliestengels. Laat de bouillon 30 minuten sudderen en zeef nadien door. Maak balletjes van het gehakt en gaar ze in de bouillon. Stoof de champignons aan en houd apart.

Maak een roux van de boter en de bloem en voeg dan de melk langzaam toe tot je een gebonden saus verkrijgt. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe tot je saus de gewenste dikte heeft. Voeg de gehakte peterselie, balletjes en het citroensap toe. Voeg vervolgens de champignons en als laatste de kip toe en roer voorzichtig door elkaar. Werk af met versgehakte peterselie.