PSV verslaat Willem II met 0-3

PSV heeft nu weer evenveel punten als Ajax. De Amsterdamse club heeft echter een veel beter doelsaldo.

Foto ANP/VI IMAGES

PSV heeft de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen eenvoudig gewonnen. Bekerfinalist Willem II had donderdag in eigen stadion weinig in te brengen tegen de regerend kampioen: 0-3. PSV staat nu in punten weer naast Ajax, dat wel een veel beter doelsaldo heeft: +81 om +71.

Donyell Malen opende na ruim een half uur spelen de score voor PSV, dat aantrad in dezelfde opstelling als zondag tegen ADO Den Haag (3-1). De Tsjechische middenvelder Michal Sadilek verdubbelde uit een vrije trap nog voor rust de voorsprong.

Twitter avatar PSV PSV 3⃣ Goals = 3⃣ Points ⚽ Malen
⚽ Sadílek
⚽ Bergwijn #WILPSV 0-3 https://t.co/LtXGSqi9Br

De derde treffer kwam in de 65e minuut op naam van Steven Bergwijn. In de slotfase raakte Hirving Lozano geblesseerd aan zijn rechterknie. De Mexicaanse aanvaller werd met een brancard van het veld gedragen.

PSV is nu ruim twee weken vrij. Zondag 12 mei wacht de uitwedstrijd tegen AZ. Drie dagen later volgt het laatste duel, in Eindhoven tegen Heracles Almelo. Ajax speelt eerst thuis tegen FC Utrecht en dan uit tegen De Graafschap.(ANP)