privacy

Facebook houdt rekening met boete van 3 tot 5 miljard dollar

Facebook houdt rekening met een boete van 3 tot 5 miljard dollar. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de techgigant woensdag heeft gepubliceerd. Mede door een reservering van 3 miljard dollar voor de boete halveerde de nettowinst over het eerste kwartaal tot 2,4 miljard dollar. Facebook meldt in gesprek te zijn met de Amerikaanse toezichthouder FTC, die onderzoek doet naar „het platform en de omgang met gebruikersdata”. Het bedrijf kampt met schandalen zoals rond het databedrijf Cambridge Analytica. Daarbij deelde Facebook ongevraagd gegevens van miljoenen gebruikers, die voor politieke campagnes zoals die van de Amerikaanse president Trump zijn gebruikt. Recent werd ook bekend dat het bedrijf de e-mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikers naar zijn servers had geüpload. (NRC)