Explosies

Minstens achttien doden bij twee aanslagen in Syrië

Bij twee aanslagen in Syrië zijn woensdag minstens achttien doden gevallen. Het dodelijkst was een explosie in de noordwestelijke Syrische provincie Idlib. Daarbij kwamen zover bekend zeventien mensen om. Volgens reddingswerkers zijn meerdere gebouwen in de door rebellen bezette plaats Jisr al-Shughur, waar de aanslag plaatsvond, ingestort als gevolg van de explosie. Er zouden ook minimaal 27 gewonden zijn gevallen. Het dodental kan nog oplopen. De afgelopen weken is Jisr al-Shughur gebombardeerd door zowel de Russische luchtmacht als het Syrische leger. Veel inwoners hebben hun toevlucht gezocht in gebieden dichtbij de Turkse grens. Een tweede, kleinere aanslag vond plaatst in de hoofdstad Damascus. Daar kwam één persoon om het leven door een vermoedelijke autobom. (NRC)