Duitsland

Fusiegesprekken Deutsche Bank en Commerzbank gestrand

Deutsche Bank zal niet fuseren met de kleinere concurrent Commerzbank. Dat heeft het bestuur van de grootste financiële instelling van Duitsland donderdag bekendgemaakt. Deutsche Bank zou niet voldoende voordeel halen uit zo’n samensmelting, denkt het bestuur. Samen hadden Deutsche en Commerzbank de op twee na grootste bank van Europa kunnen worden, met een gezamenlijk balanstotaal van 1.800 miljard euro; 55 procent van het bruto binnenlands product van Duitsland. Beide banken hebben het moeilijk, waarvoor fusie – aangemoedigd door de overheid – mogelijk een uitkomst kon bieden. De risico’s en kosten daarvan zouden echter niet opwegen tegen de baten, schrijft het bestuur van Deutsche Bank. Het gaat op zoek naar alternatieven „om op lange termijn winstgevend te blijven”. (NRC)