In beeld

De eerste officiële ontmoeting van president Poetin en leider Kim

Kim Jong-un arriveerde woensdag in zijn gepantserde en gepoetste regeringstrein. Donderdag ontmoetten de twee leiders elkaar op een campus van de universiteit van Vladivostok, op het eilandje Roesski. Denuclearisering van het Koreaanse schiereiland stond bovenaan de agenda. Na zijn laatste, weinig vruchtbare ontmoeting met de Amerikaanse president Trump, zoekt Kim nu steun bij zijn Russische buur Poetin.
De rode loper wordt uitgerold op het perron waar de trein van Kim Jong-un aankomt. Toen de trein het station eenmaal binnenreed, poetsten meegereisde Noord-Koreanen nog vlug de buitenkant.
Foto Kirill Kudryatsev/AFP
Denuclearisering stond bovenaan de agenda, maar de ontmoeting heeft voor zover bekend geen grote doorbraak opgeleverd.
Foto Alexander Safronov/Primorski Krai
Een Russische eregarde verwelkomt de Noord-Koreaanse leider.
Foto Yonhap/EPA
Kim Jong-un krijgt bij aankomst een typisch Russische versnapering aangeboden.
Foto EPA
De auto van de Noord-Koreaanse leider wordt geëscorteerd door bodyguards, die rennen als de auto vaart maakt. Hier zijn er acht te zien. Tijdens het topoverleg met de Amerikaanse president Trump in Singapore renden er twaalf mannen met de auto mee.
Foto Shamil Zhumatov/Reuters
President Poetin wachtte Kim donderdag op bij de ingang van de universiteitscampus de universiteit van Vladivostok voor het eerste fotomoment.
Foto Alexander Zemlianichenko/Reuters
De twee leiders lopen na de eerste handdruk samen naar binnen. Twee vertalers volgen hen op de voet, maar blijven behendig buiten beeld.
Foto Shamil Zhumatov/Reuters
Met zijn voeten lijkt de Russische president zich schrap te zetten voor de handdruk met de stevige Noord-Koreaanse leider.
Foto Sergej Ilnitskij /AFP
Het topoverleg vond plaats op de campus van de Verre Oosten Federale Universiteit, op het eiland Roesski. Het eiland is met een brug verbonden aan het vaste land, heeft zo'n 100 vierkante kilometer oppervlakte en ligt in de Japanse Zee.
Foto Alexey Nikolsky/AFP
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in noemde het topoverleg tussen Rusland en Noord-Korea "constructief". Moon zei donderdag dat hij hoopte dat de gesprekken ervoor zouden zorgen dat de ontwapeningsgesprekken tussen Noord-Korea en de VS worden hervat.
Foto Alexei Nikolsky/AP
Er werden cadeaus uitgewisseld. Kim kreeg een theeset die Russen traditioneel gebruiken tijdens treinreizen. Poetin kreeg een gouden ceremonieel zwaard.
Foto Alexei Nikolsky/Kremlin via Reuters
Van de Russische zijde waren ook minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov (derde van links) en diplomaat Joeri Oesjakov (links) aan tafel uitgenodigd tijdens de receptie na het overleg. Op het menu stonden borsjtsj (bietensoep), hertenravioli en twee soorten wijn.
Foto Alexei Nikolsky/Kremlin via Reuters