Auto rijdt in op stadhuis Harderwijk, bestuurder aangehouden

Volgens de politie is de automobilist „vermoedelijk” expres ingereden op het gebouw. Het gemeentehuis moest worden ontruimd.

Een automobilist is donderdagmiddag op het stadhuis van Harderwijk ingereden. Na het incident is de bestuurder op de vlucht geslagen. Later wist de politie de persoon die vermoedelijk achter het stuur zat aan te houden. Er zijn geen gewonden gevallen, wel is het gemeentehuis ontruimd.

Volgens de politie is de bestuurder waarschijnlijk expres op het gebouw ingereden. De plek waar de auto het stadhuis raakte, is niet makkelijk te bereiken met een voertuig. Op foto’s is te zien dat er nauwelijks schade is aan de schuifdeur van de ingang die door de auto geramd werd.

De situatie is onder controle, schrijft de politie. Ook bestaat er op dit moment geen gevaar voor de omgeving. Een politiewoordvoerder kan nog niets zeggen over de identiteit van de bestuurder. De aanhouding verliep verder „zonder problemen”.

‘Onlogische plek’

Na het incident heeft de politie een onderzoek geopend. Ook is een politiehelikopter ingezet. Wethouder Jeroen de Jong (CDA) zegt tegen De Stentor:

„Wat er precies gebeurd is, weet ik niet. Het heeft er echter alle schijn van dat het een bewuste actie is. Het is immers een nogal onlogische plek om van de weg te raken.”

Op het gemeentehuis werken tussen de 150 en 200 mensen.