Tijdens consult

Justitie eist zeven jaar cel en tbs voor neersteken huisarts

Het OM heeft dinsdag zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een man voor het neersteken van zijn huisarts tijdens een consult. Die overleefde de aanval maar net. Alleen door de 35-jarige man voor onbepaalde tijd te laten behandelen „kan de samenleving maximaal beschermd worden tegen de verdachte”, aldus het OM. De steekpartij vond vorig jaar augustus plaats in een huisartsenpraktijk in het Noord-Hollandse Loosdrecht. De verdachte begon in de spreekkamer opeens in te steken op de arts. Het slachtoffer probeerde zich te verdedigen, maar liep toch meerdere messteken op, waaronder drie in zijn nek. Een voorbijganger hoorde geschreeuw en kwam de huisarts te hulp. Waarom de verdachte de arts aanviel, is nog steeds niet duidelijk. De man wil daar niets over zeggen. (NRC)