Thuiskok

Beef salad

Nu de temperaturen in Nederland stijgen is het een geschikt moment voor een zomerse salade zoals deze beef salad van Anthony Snoeck, chef van Volta in Gent. Voor zijn vorige restaurant Carcasse kreeg hij een Michelinster. Dit gerecht maakt Snoeck vaak voor zijn team voordat de avond begint – ik denk dat het ook prima smaakt op een terras in de zon.

Kruid het vlees met peper en zout en bak krokant in olijfolie. Laat het vlees afkoelen in de koelkast en versnijd het in dunne plakjes. Rooster de lente-uitjes in een green egg of een houtskooloven (op hoog vuur in een grillpan mag ook). Kruid de sucrineharten met ras el hanout en bak heel kort aan op een hoog vuur. Maak de bimi schoon en blancheer in gezouten water gedurende twee minuten. Koel vervolgens af in ijswater. Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een mixer of een mengkom en meng. Schik alle ingrediënten in een saladekom en werk af met de vinaigrette.