Politie begint zoekactie na explosie bij hotel in Zaandijk

Bij de explosie die rond 03.00 uur woensdagnacht plaatsvond voor Hotel aan de Langedijk is niemand gewond geraakt. De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden.

Na de explosie deed de politie een oproep op Burgernet, om uit te kijken naar een man met donkere kleding en die wegreed op een scooter zonder kentekenplaat.
Na de explosie deed de politie een oproep op Burgernet, om uit te kijken naar een man met donkere kleding en die wegreed op een scooter zonder kentekenplaat. Foto Lex van Lieshout/ANP

De politie Noord-Holland is op zoek naar een persoon die vermoedelijk betrokken is bij de explosie bij een hotel in Zaandijk. Bij de explosie in de nacht van dinsdag op woensdag sneuvelde een raam van Hotel Zaandijk, met uitzicht op de Zaanse Schans. Er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

Volgens de politie legde een man rond 02:30 uur, een half uur voor de explosie, iets neer voor het hotel. De man zou in het zwart zijn gekleed en na de explosie zijn weggereden op een scooter zonder kentekenplaat. Na de explosie begon de politie een Burgernet-actie, waarbij een opsporingsbericht is verspreid en omwonenden om hulp zijn gevraagd. Die actie is inmiddels afgesloten en heeft niets opgeleverd. De politie weet ook nog niet wat de ontploffing precies veroorzaakte.

“De hotelgasten werden wakker door een harde knal. Zij hebben rustig het pand verlaten, en zijn ondergebracht in een tijdelijke opvanglocatie”, aldus de politie tegen NRC.