Filmoverzicht: na 22 films een slot voor ‘Avengers’, typisch Franse driehoeksverhouding in ‘L’homme fidèle’

Recensies Naar de film deze week? Na 22 films krijgt de eerste fase van het ‘Marvel Cinematic Universe’ een ontknoping met ‘Avengers: Endgame’. ‘L’homme fidèle’ gaat over verlangen dat nooit vervuld kan worden.

 • ●●●●●

  Avengers: Endgame: Superheldenfilm

  Na 22 films krijgt de eerste fase van het ‘Marvel Cinematic Universe’ een ontknoping met ‘Avengers: Endgame’. Dat werkt minder goed als een op zichzelf staande film. Lees de recensie: Avengers zijn murw gebeukt

  Regie: Anthony Russo, Joe Russo. Met: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson.

 • ●●●●●

  L’homme fidèle: Romantisch drama

  De Franse film ‘L’homme fidèle’ gaat over verlangen dat nooit vervuld kan worden. Toch blijft de film licht en frivool. Misschien wel iets te. Lees de recensie: Een typisch Franse driehoeksverhouding

  Regie: Louis Garrel. Met: Louis Garrel, Laetitia Casta, Lily-Rose Depp, Joseph Engel.

 • ●●●●●

  Le jeu: Komedie

  In ‘Le Jeu’ beslissen zeven vrienden die elkaar al jaren kennen om tijdens een etentje hun telefoons op tafel te leggen en alle berichten, mailtjes en telefoongesprekken hardop te delen. Lees de recensie: Wat als je alle berichtjes op je smartphone moet delen?

  Regie: Fred Cavayé. Met: Bérénice Bejo, Suzanne Clément, Stéphane de Groodt, Vincent Elbaz, Grégory Gadebois, Doria Tillier, Roschdy Zem.

 • ●●●●●

  Western Arabs: Documentaire

  ‘Western Arabs’ gaat over Munir, de vader van regisseur Omar Shargawi. De film is een levensgeschiedenis vol paradoxen. Lees de recensie: ‘Western Arabs’ is een woeste, impulsieve en soms onnavolgbare film

  Regie: Omar Shargawi

 • ●●●●●

  Dirty God: Drama

  ‘Dirty God’ zit vol visuele sensitiviteit. Maar onder die beelden valt te weinig te ontdekken. Lees de recensie: Een film vol donshaartjes, littekens, schilfers en verkleuringen

  Regie: Sacha Polak. Met: Vicky Knight, Katherine Kelly, Eliza Brady-Girard, Rebecca Stone, Bluey Robinson.