Recensie

Recensie Muziek

Altin Gün is het lollige project overstegen

Het internationale succes van Altin Gün heeft de muziek dwingender gemaakt. Het tweede album van de Nederlandse band staat vol Turkse psychrock die even catchy en freaky als bekend en verrassend klinkt. De sound is in essentie niet anders dan debuutplaat On, het gaat nog altijd om Anatolische liedjes die met elektrische saz, psychedelische gitaar en toetsen van een funkgroove worden voorzien, een stijl die geënt is op de Turkse rockscene van de jaren zestig en zeventig. Waar het eerste album nog kon doorgaan voor een lollig projectje van bassist Jasper Verhulst, staat op Gece een zelfverzekerde band die zich internationaal gewaardeerd weet, ook, en dat is belangrijk, in Turkije. Vanaf openingsnummer ‘Yolcu’ brengt de band het spelplezier over op de luisteraar. De afwisseling tussen zanger Erdinç Ecevit en zangeres Merve Dasdemir zorgt voor extra dynamiek. Altin Gün gaat voorop in de herinterpretatie van de Turkse folk. In de zomer staat een uitgebreide Amerikaanse tour gepland.