Meer dan dertig doden door overstromingen Zuid-Afrika

De steden Pinetown en Chatsworth in het zuidoosten van het land zijn het zwaarst getroffen.

Mensen ontvluchten hun huis in Zuid-Afrika.
Mensen ontvluchten hun huis in Zuid-Afrika. Foto Rogan Ward/Reuters

In de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal zijn zeker 32 mensen om het leven gekomen bij overstromingen en modderstromen. Dat meldt de Zuid-Afrikaanse omroep SABC dinsdag. De steden Pinetown en Chatsworth, vlak bij de stad Durban in het zuidoosten van het land, zijn het zwaarst getroffen.

De verwachting is dat het dodental nog verder oploopt omdat de autoriteiten uit sommige getroffen gebieden nog geen informatie hebben. Ook worden nog mensen vermist en zijn tientallen mensen gewond geraakt.

De overstromingen werden veroorzaakt door hevige regenval. Meteorologen waarschuwen dat de regen voorlopig aanhoudt. Volgens SABC zijn honderden huizen en wegen verwoest. Bewoners van de getroffen gebieden worden opgevangen in hallen.

Getroffen gebieden Pinetown en Chatsworth: