Opinie

Hulp verlenen

Met mijn vrouw geniet ik op een terras aan een Haags plein van een lunch. Het is prachtig lenteweer. Alles en iedereen lijkt vrolijker en kleurrijker dan normaal en in afwachting van de komende vrije Paasdagen. Plots zien we vanuit de verte een witte dieselbus hard achter een ambulance aanrijden. Uit de bus klinkt luide muziek. De chauffeur toetert en gebaart wild naar de ambulance. Voor ons terras gaat de ambulance aan de kant en stopt. ‘Handen af van onze hulpverleners’, schiet door ons hoofd, als de chauffeur resoluut op de inmiddels uitgestapte ambulancebroeders af loopt. Hij houdt iets omhoog. Eén van de broeders herkent het. Zijn mobieltje. De chauffeur overhandigt het aan de verbaasde broeder nadat hij heeft voorgedaan hoe het ding op straat is gevallen, en stapt breed lachend weer in zijn bus.