Eredivisie

PSV blijft in spoor van Ajax, Feyenoord klopt AZ

PSV blijft in het spoor van koploper Ajax. De ploeg van Mark van Bommel versloeg zondag – een dag na de 1-0 zege van Ajax bij FC Groningen – op eigen veld ADO Den Haag. PSV was beter, maar nam laat afstand. In de 20ste minuut opende Denzel Dumfries de score. Pas in de 83ste minuut viel de 2-0 van topscorer Luuk de Jong, zijn 27ste competitiedoelpunt. Tomas Necid scoorde tegen, maar Donyell Malen maakte in blessuretijd de 3-1. PSV speelt donderdag tegen Willem II; Ajax treft dinsdag Vitesse.

Feyenoord heeft de derde plaats en daarmee rechtstreekse kwalificatie voor de Europa League bijna binnen. De club uit Rotterdam versloeg AZ met 2-1 en heeft met nog drie duels te gaan zeven punten meer dan de nummer vier van de ranglijst. (NRC)