Opinie

Dagelijkse NRC-podcast ‘Vandaag’ van start op 29 april

Elke werkdag het verhaal van de dag in twintig minuten audio.

NRC-redacteur Thomas Rueb zal Vandaag presenteren.
NRC-redacteur Thomas Rueb zal Vandaag presenteren. Foto Merlijn Doomernik

De afgelopen maanden zijn we op de redactie druk bezig geweest met een spannend project: het bouwen en ontwikkelen van een nieuw, dagelijks medium voor NRC. Op maandag 29 april verschijnt de eerste aflevering van onze dagelijkse podcast Vandaag.

In Vandaag vertellen we u elke werkdag het verhaal van de dag in twintig minuten audio, verteld door onze beste journalisten. Zij praten met presentator Thomas Rueb over de verhalen die ertoe doen en waar onze experts direct context kunnen toevoegen: van de Brexit tot de staatsgreep in Soedan, het nieuwe seizoen van Game of Thrones of de zegetocht van Ajax.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt en veel geëxperimenteerd. We hebben een studio ingericht op de redactie, er zijn pilots gemaakt en er is nieuw talent aangetrokken. Daarbij is veel gebruikgemaakt van de lessen die we hebben geleerd van onze politieke podcast Haagse Zaken en van de wetenschapspodcast Onbehaarde Apen. We hebben ontdekt dat we u met audio op een andere manier, en op andere momenten van de dag, nog beter kunnen informeren over onderwerpen die ertoe doen.

Iedere werkdag publiceren we de podcast om 06.00 uur ’s ochtends in de NRC- en de nrc.next-app en op nrc.nl. Vandaag is – in ieder geval voorlopig – ook via iTunes (abonneren kan alvast hier), Spotify en andere populaire gratis podcastapps te beluisteren.

Benieuwd? Beluister hier onze trailer:

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.