Zeker 25 doden bij ernstig busongeluk Bolivia

Het voertuig stortte ongeveer tweehonderd meter naar beneden. Minstens 24 inzittenden raakten gewond.

24 gewonden konden na het ongeluk door reddingswerkers worden gered.
24 gewonden konden na het ongeluk door reddingswerkers worden gered. Foto Bolivia Information Agency

Zeker 25 inzittenden van een bus zijn zondag in Bolivia om het leven gekomen doordat het voertuig in een ravijn terechtkwam. Door een aanrijding raakte de bus van de weg en stortte deze zeker tweehonderd meter naar beneden.

De bus probeerde volgens persbureau AP zondagavond een vrachtwagen in te halen en botste daarbij frontaal op een busje. Daardoor verloor de buschauffeur de controle over het stuur en stortte het voertuig in een ravijn. Reddingswerkers haalden maandag de lichamen van 25 inzittenden met touwen naar boven, 24 gewonden konden worden gered.

Het ongeluk vond ongeveer tachtig kilometer van de Boliviaanse stad La Paz plaats. De bus was vanuit de hoofdstad onderweg naar een populaire toeristenbestemming, het plaatsje Rurrenabaque. Over de nationaliteit van de slachtoffers is nog niets bekend. De president van het land, Evo Morales, heeft via Twitter zijn steun betuigd en roept chauffeurs in het land op voorzichtig te zijn.

Twitter avatar Canal_BoliviaTV Bolivia TV Oficial #BTVInforma | Hasta el momento se registran 24 heridos y 25 muertos en el accidente en Yolosita, carretera Los Yungas - #LaPaz.
Foto: Policía Caminera https://t.co/hJnribL5iv