Vier doden bij verkeersongeluk A1 bij Deventer

Bij een eenzijdig verkeersongeval zijn maandagochtend vier mannen van begin twintig om het leven gekomen.

Hulpdiensten op de A1 waar bij een verkeersongeval vier mensen om het leven zijn gekomen.
Hulpdiensten op de A1 waar bij een verkeersongeval vier mensen om het leven zijn gekomen. Foto ANP

Vier mannen zijn maandag om het leven gekomen bij een verkeersongeluk op de snelweg bij Deventer. Het gaat om vier mannen van begin twintig. Het ongeluk gebeurde op de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn bij afrit Deventer Oost. Het gaat volgens de politie om een eenzijdig ongeval.

Twitter avatar POL_Overijssel Politie Overijssel Bij een eenzijdig ongeval op de #A1 bij #Deventer zijn vier mensen omgekomen. We doen onderzoek. Later meer informatie via dit account of op https://t.co/phyk2vf2qE. ^MB

De weg was afgesloten maar inmiddels zijn twee rijstroken weer open. Omrijden is daarom niet meer nodig, meldt Rijkswaterstaat. Wel is de afrit Deventer nog afgesloten in verband met het onderzoek. Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekendgemaakt. De politie doet nog onderzoek.

Vorige week werd bekend dat het aantal verkeersdoden vorig jaar onverwacht fors gestegen. Jarenlang daalde het aantal dodelijke verkeersslachtoffers juist gestaag. Waar de stijging vandaan kwam is niet precies bekend maar onder de doden waren relatief veel inzittenden van personenauto’s en fietsers en scootmobielers. Ook bleek dat jonge verkeersdoden veel vaker in de auto zaten dan bijvoorbeeld op de fiets.