FC Twente terug naar Eredivisie na gelijkspel tegen Jong AZ

Een gelijkspel volstond omdat nummer twee Sparta Rotterdam met 2-0 verloor bij Jong PSV.

FC Twente miste meerdere kansen maar mag heeft onlangs een gelijkspel een titel in de eerste divisie verzekerd.
FC Twente miste meerdere kansen maar mag heeft onlangs een gelijkspel een titel in de eerste divisie verzekerd. Foto ANP

FC Twente voetbalt volgend seizoen weer op het hoogste niveau in Nederland. De Enschedeërs stelden maandag de titel in de eerste divisie veilig. Twente kwam voor een uitverkochte Veste tegen Jong AZ niet verder dan 0-0. Dat resultaat volstond omdat nummer twee Sparta Rotterdam met 2-0 verloor bij Jong PSV.

Lees ook FC Twente kan weer vooruitkijken na promotie

Twente maakte in de kampioenswedstrijd geen goede indruk. Jong AZ kreeg in de beginfase via Tijjani Reijnders en Jamie Jacobs zelfs twee goede kansen. Twente werd via de Spanjaard Aitor Cantalapiedra in de 17e minuut voor het eerst gevaarlijk.

Ook na rust moesten de fans van Twente er lang rekening mee houden dat het titelfeest nog even zou worden uitgesteld. De treffer van Zakaria Aboukhlal van Jong PSV tegen Sparta zorgde voor grote opluchting. FC Twente was tien minuten voor tijd via Peet Bijen nog dichtbij de overwinning, maar de verdediger kopte de bal net naast. Kort daarna maakte Jong PSV de 2-0, waarmee de titelstrijd definitief was beslist. (ANP)