Opinie

Een bijzondere prestatie in de Champions League

Week van de hoofdredactie Op een redactie met stevige wortels in Rotterdam en Amsterdam, is het nog wel eens riskant om over voetbal te beginnen. Zo niet deze week. Ajax kreeg ook de handen op elkaar bij onze Rotterdamse redacteuren, na de winst op Juventus in de kwartfinale van de Champions League.

Matthijs de Ligt van Ajax scoort de 1-2 tegen Juventus tijdens de return van de kwartfinale van de Champions League.
Matthijs de Ligt van Ajax scoort de 1-2 tegen Juventus tijdens de return van de kwartfinale van de Champions League. Foto Olaf Kraak/ANP

De winst van Ajax was de hele week een bron van inspiratie voor columnisten. “Juventus was weer de eenzame Oude Dame die al 23 jaar geen ware liefde meer heeft gekend”, schreef Arjen Fortuin woensdagochtend in zijn tv-recensie. Amsterdam-columnist Auke Kok schreef: “Donny scoort en Matthijs scoort en we leren het grootkapitaal in Turijn een lesje Voetballen Doe Je Zó.

Frits Abrahams biechtte op dat hij even naar buiten was gelopen uit vrees voor een tweede Ronaldo-doelpunt. “Zolang ik het niet kon zien, zou het ook niet gebeuren. Mijn manier van magisch denken. Kinderachtig, maar dat mag op hogere leeftijd weer.

Een avond Champions League is niet alleen vanwege de uitslag een spannend karwei voor een krantenredactie. De pagina’s van nrc.next moeten namelijk op tijd, rond de klok van 23.00 uur, naar de drukker. Als het tot een verlenging was gekomen, had de uiteindelijke uitslag niet in de papieren krant mee gekund. De avondploeg had een reservepagina voorbereid, die dankzij het doelpunt van ‘Golden Boy’ Matthijs de Ligt in de prullenbak kon.

Gelukkig hebben we een redacteur die het gewend is voetbalverslagen op de deadline te tikken: Bart Hinke. Hij wordt binnenkort mediaredacteur, maar heeft er nog een maandje aangeplakt bij de sportredactie om verslag te doen van de halve finale van het miljoenenbal, en wie weet zelfs de finale.

Hij pikt dan bovendien nog het spannende einde van de eredivisie mee. Maar dat is een ietwat gevoeliger onderwerp, hier op de redactie.

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.