Vidrea Retail

Eigenaar Miller & Monroe krijgt tijd om faillissement af te wenden

Winkelketen Miller & Monroe heeft meer tijd gekregen om een faillissement af te wenden. De eigenaar, winkelconcern Vidrea Retail, vroeg deze week uitstel van betaling aan. Meestal volgt dan snel een faillissement, maar in overleg met de bewindvoerder en huisbankier ABN Amro krijgt Vidrea drie maanden langer de tijd. Vidrea baat in Nederland 72 vestigingen uit van mode- en lifestylewinkelketen Miller & Monroe en is daarnaast verantwoordelijk voor de bevoorrading van 160 winkels in Duitsland. In totaal werken er 550 mensen bij Vidrea. Miller & Monroe is ontstaan na de doorstart van de failliete modeketen Charles Vögele. Het bedrijf is naar eigen zeggen in moeilijkheden gekomen door financiële problemen bij het Duitse zusterbedrijf, waardoor betalingen aan Vidrea uitbleven. (ANP)