Verenigde Staten

Ouders krijgen levenslang voor martelen kinderen

Een stel uit de Amerikaanse staat Californië heeft vrijdag een levenslange celstraf gekregen voor het martelen en verwaarlozen van twaalf van hun dertien kinderen. De misstanden werden vorig jaar ontdekt toen een destijds zeventienjarige dochter uit het huis ontsnapte en de politie belde.

De kinderen waren op het moment dat ze gevonden werden tussen de 2 en 29 jaar oud. De 57-jarige David Turpin en de 50-jarige Louise kunnen na 25 jaar in aanmerking komen voor voorwaardelijke vrijlating, meldt AP.

Toen de politie het huis van de Turpins vorig jaar binnenviel, troffen ze veel van de kinderen er ondervoed en verzwakt aan. Een 22-jarige zoon was vastgebonden aan bed. Het echtpaar hongerde hun kinderen uit, stopte hen in kooien ketende hen aan bed. Ze kregen een keer per dag te eten en mochten eens per jaar douchen. Als ze niet luisterden, werden ze geslagen. Het huis was ernstig vervuild en stonk naar uitwerpselen. Eén kind, een kleuter, werd niet misbruikt. (NRC)