‘Die btw-verhoging merk ik echt’

In het mandje

Voormalig it-medewerker Renske Supit (42) haalt op weg naar huis van een netwerkgesprek snel wat ontbrekende ingrediënten voor het avondeten. „Ik heb hier runderchipolata, gehaktballetjes en soepballetjes.”

Dat is vast niet het enige avondeten?

„Nee, de groenten zijn thuis al ingeslagen. Normaal koop ik twee keer per week groot in, maar nu hadden we dit toevallig nodig voor het eten.”

Zijn jullie grote vleeseters?

„Helemaal niet. Ik ben van nature vegetariër. Dat wil zeggen: ik ben niet tegen het eten van vlees, maar ik vind het gewoon niet lekker. En aangezien ik altijd kook, eten we het niet zo veel. Mijn man houdt er wel van, maar past ook op met te veel vlees: hij wil niet te dik worden.”

Kookt u gevarieerd?

„Mijn man houdt niet zo van experimenteren met het avondeten, dus we eten veel hetzelfde. Dat is wel makkelijker met boodschappen doen. Ik hou wel van experimenteren in de keuken, maar dat doe ik als ik met vriendinnen afspreek. Dan ga ik los.”

Ik zie ook een appelkruimelvlaai met een grote kortingssticker erop.

„Ja, dat vind ik lekker, al stond deze niet op de planning. Als hij niet in de bonus was, had ik hem niet meegenomen. Aangezien boodschappen steeds duurder worden, let ik wel op de aanbiedingen. Het is zonde van het geld als je dat niet doet. Zeker dit jaar heb ik de prijzen hard zien stijgen, die btw-verhoging merk ik echt.”