CAO-acties

Vakbonden mogen doorgaan met dwarsbomen groot onderhoud chemische fabriek Shell

Foto ANP

De acties bij de chemische fabriek van Shell in Moerdijk mogen doorgaan, ook al hindert dat groot onderhoud. Dat heeft de rechter beslist in een kort geding dat door het olie- en gasbedrijf was aangespannen. Werknemers van Shell in de Botlek en Moerdijk staken voor een betere cao, onder meer met een loonsverhoging van 5 procent. In de chemische fabriek in Moerdijk ‘staken’ de werknemers echter door het werk juist voort te zetten. De chemische fabriek zou twee maanden uit bedrijf gaan voor gepland onderhoud, maar de actievoerders houden de fabriek draaiende. Shell vroeg de rechter om de acties tegen te houden, omwille van de veiligheid. De rechter ging daar echter niet in mee. De acties duren zeker tot dinsdag. (NRC)