Zeker dertien doden bij ineenstorting Zuid-Afrikaanse kerk

De muur van de kerk bezweek donderdagavond tijdens een viering van Witte Donderdag.

De kerk in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe-Natal.
De kerk in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe-Natal. Foto screenshot via Twitter

Zeker dertien kerkgangers zijn om het leven gekomen in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe-Natal. Zij waren donderdagavond in de kerk van de Pinkstergemeente voor een dienst toen een deel van de muur het begaf. Er zijn ook meerdere gewonden naar het ziekenhuis gebracht, volgens lokale media.

De gelovigen waren bijeengekomen ter viering van Witte Donderdag, een dag voor Goede Vrijdag. De muur van de kerk is waarschijnlijk in elkaar gezakt door het gewicht van het dak, na recente zware regenval. De muur viel op de gelovigen, waardoor ook zestien mensen gewond raakten. Tien mensen zijn zwaargewond.

Vrijdagochtend is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeluk in Ndlangubo, in de buurt van de stad Empangeni. Ambtenaren van Empangeni zijn aanwezig op de plek van het ongeluk. Volgens journalisten van de televisiezender eNCA wordt vrijdag een dienst gehouden voor de slachtoffers.

Het ongeluk gebeurde in een plaats in de buurt van Empangeni, in de provincie KwaZoeloe-Natal: