ThuiskokHoningbommen

A drop of honey isolated on white.
A drop of honey isolated on white. AlasdairJames

Deze honingbommen zijn in de theesalon van het Kopenhaagse Perch te koop, zo staat er bij het recept vermeld. Gelukkig kunnen we ze ook zelf maken. Hahnemann adviseert ze met een dikke laag gezouten boter te eten bij de thee, ik hou ze liever puur.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de honing, suiker en boter op laag vuur smelten in een grote pan met dikke bodem. Laat het mengsel enigszins afkoelen en klop dan de eieren een voor een erdoor.

Zeef de bloem, het zuiveringszout en de specerijen boven een grote kom, roer de inhoud van de kom door het honingmengsel en voeg de citrussnippers toe. Gebruik liefst een siliconen-muffinplaat met holten van acht à negen centimeter doorsnee (of een licht ingevette metalen muffinplaat). Verdeel het beslag over de holten, zodat in elk vormpje een laag beslag van circa een centimeter dik ligt. (Je zult de honingbommen waarschijnlijk in twee gedeelten moeten bakken.)

Bak de honingbommen 20-25 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster en bak intussen de overige honingbommen.