Podcast

Haagse Zaken: Gezeik in het Koninkrijk

Afgelopen week kwam een parlementsdelegatie uit Aruba, Curaçao en Sint Maarten naar Nederland. In Haagse Zaken buigen we ons over de verhoudingen tussen het Binnenhof en de eilanden, zevenduizend tot achtduizend kilometer verderop.

Haagse politiek raakt niet alleen de Nederlandse 12 provincies en 355 gemeenten, maar ook het Caribisch gedeelte van het Koninkrijk. Tijdens het bezoek van de parlementsdelegatie uit Aruba, Curaçao en Sint Maarten aan Nederland deze week, was er aan onderwerpen voor op de agenda geen gebrek. De situatie op de eilanden is niet overal even goed en de manier waarop de Haagse politiek daarmee omgaat wordt niet altijd gewaardeerd. Barbara Rijlaarsdam en Pim van den Dool over (ongewenste) politieke bemoeienis, onbegrip over en weer en de gedeelde geschiedenis.

Luister ook de vorige alevering van Haagse Zaken: De Raad van State: het juridisch geweten van de regering.