Eredivisie

Speelronde verplaatst na succes Ajax in Champions League

De KNVB komt de drukke agenda van Ajax tegemoet door de hele voorlaatste speelronde te verschuiven van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. Dat is na de 34ste en officieel laatste speelronde op zondag 12 mei. Ook de play-offs voor promotie/degradatie en voor het Europese ticket zullen verschuiven. Door de verschuiving krijgt Ajax wat lucht. De Amsterdamse club heeft de halve finales van de Champions League bereikt en daar was in de competitieplanning geen rekening mee gehouden. De KNVB heeft het besluit met alle clubs besproken, maar die moeten dit nog wel overleggen met de gemeenten en politie. KNVB-directeur Eric Gudde benadrukte donderdag dat de maatregel niet bedoeld is om Ajax te bevoordelen, maar slechts om te voldoen aan de voorwaarde van minstens twee hele dagen rust tussen wedstrijden. (ANP)