Ed Sheeran en Ariana Grande zijn zingende dieren in Lil Dicky’s klimaatlied ‘Earth’

Klimaatlied Dertig sterren, onder wie zangers Ed Sheeran en Ariana Grande en acteur Leonardo DiCaprio, doen mee op de nieuwe single Earth. Met het lied vragen de artiesten aandacht voor klimaatverandering.

Rapper Lil Dicky schreef het lied 'Earth'
Rapper Lil Dicky schreef het lied 'Earth' Foto Amy Harris

Dertig wereldberoemde artiesten, onder wie zangers Ed Sheeran en Ariana Grande en acteur Leonardo DiCaprio, doen mee op de nieuwe single Earth van de Amerikaanse rapper en komiek Lil Dicky. Ze zijn onder meer zingende dieren in de animatievideo bij het lied. Ze vragen met het nummer aandacht voor klimaatverandering en bezingen hun liefde voor de aarde.

Earth is een initiatief van de rapper en komiek Lil Dicky, die zelf ook op de plaat meerapt. In het refrein zingt hij de tekst „We love the earth. It is our home.” De clip opent met beelden van bosbranden in de Amerikaanse staat Californië, als resultaat van een hittegolf.

De clip van het nummer is combinatie van animatie en liveaction filmbeelden, waarin verschillende dieren en planten de hoofdrol spelen. Hun stemmen zijn van de gastartiesten. Zo speelt Ariana Grande de rol van zebra. Daarbij zingt ze de regel: „Hey, I’m a zebra. Am I white or black?”-- mogelijk een toespeling op de discussie online over dat ze zich zou voordoen als zwart persoon.

Advies van Leonardo DiCaprio

Volgens de website bij de single gaan de streamingopbrengsten van Earth naar meerdere milieuorganisaties, waaronder het Amerikaanse Carbon Cycle Institute, gericht op het verlagen van CO₂-uitstoot. Initiatiefnemer Lil Dicky liet zich hierbij adviseren door Leonardo DiCaprio, die zichzelf op de Titanic speelt in de video, een verwijzing naar zijn rol in de Titanic-film. DiCaprio heeft een eigen klimaatstichting heeft, vertelt hij tijdens een optreden in de Amerikaanse talkshow Ellen.

Initiatiefnemer Lil Dicky, geboren als David Burd, brak in 2013 door in Amerika, nadat zijn lied Ex-Boyfriend viral ging op YouTube. Lil Dicky heeft in Nederland tot nu toe geen 1-hits gescoord. Zijn meest succesvolle single Freaky Friday uit 2018 heeft 384 miljoen streams op Spotify. Bij Ellen sprak hij over de reden waarom hij lied wilde maken: „We zitten in een klimaatscrisis. Als we niet binnen twaalf jaar optreden, zal de schade onomkeerbaar zijn.”

De release van het lied met video is gedaan in aanloop naar Earth Day, of de Dag van de Aarde, op 22 april.

Bekijk hier de clip van Earth