In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Soedanese demonstranten komen samen voor een sit-in voor het militaire hoofdkwartier in de hoofdstad Khartoum. Vorige week werd president Omar al-Bashir afgezet door het leger, maar de demonstranten zijn niet van de straten verdwenen. Zij willen dat niet een nieuw militair regime, maar een burgerregering nu aan de macht komt in het land.
Foto Ozan Kose / AFP
Politieagenten en betogers raakten dinsdag slaags tijdens een protest in Quito, Ecuador, voor de vrijlating van Wikileaks-oprichter Julian Assange. De demonstratie werd gehouden enkele dagen nadat Assange uit de Londense ambassade van dat land werd geëscorteerd en door Engelse autoriteiten werd opgepakt.
Foto Jose Jacome / EPA
Sumoworstelaars geven een 'shokkiri'-demonstratie, een komische vertoning van acrobatiek, hoogstandjes en overtredingen uit de traditie van het sumoworstelen. Deze week vond een ceremonieel toernooi plaats op het terrein van de Yasukuni-schrijn in Tokio. Er kwamen maar dan zesduizend toeschouwers af op het eendaagse evenement.
Foto Franck Robichon / EPA
Deze mensen lopen mee met de migrantenkaravaan die te voet van Honduras naar de Verenigde Staten gaat. De migranten willen in de VS asiel aanvragen. Deze foto is gemaakt in Tapachula, Mexico.
Foto Jose Cabezas / Reuters
Boeren leggen de bladeren van de ginkgo, of eendepootboom of Japanse notenboom, te drogen bij een theeveld in Linyi. Die stadsprefectuur ligt in de noordoostelijke provincie Shandong in China. De bladeren worden gebruikt voor ginkgo biloba-thee.
Foto AFP
Een hulpverlener met een veiligheidshelm (rechts) buigt het hoofd tussen het puin in de Notre-Dame de Paris, daags nadat de kathedraal getroffen werd door een grote brand. De structuur van de kathedraal, met de twee klokkentorens, staat nog overeind. De dakspits is verwoest.
Foto Amaury Blin / AFP
Een stel kust tijdens de 'Kiss March', een bijeenkomst die woensdag plaatsvond in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. De mars was een protestactie tegen discriminatie, nadat een homostel daarvan slachtoffer was geworden in een winkelcentrum in de stad.
Foto Mauricio Duenas Castaneda / EPA
De twaalfjarige Jal Keat (links op de foto) en Nyagn Thyuong moesten allebei een amputatie ondergaan als gevolg van schotwonden. De twee zijn gefotografeerd in een rehabilitatiecentrum van het Internationale Rode Kruis in Juba, de hoofdstad van Zuid-Soedan. Zo'n zestig procent van de patiënten in deze kliniek heeft verwondingen veroorzaakt door vuurwapens.
Foto Simon Maina / AFP
De dertienjarige Fernando Antonio speelt in wat er over is van zijn huis in het dorp Mananga-Batista, in het Mozambikaanse district Buzi. Dit gebied werd half maart zwaar getroffen door de cycloon Idai - de verwoesting is enorm. Fernando is vanachter een muskietennet gefotografeerd.
Foto Zinyange Auntony / AFP
Schoolkinderen spelen op een schommelschip in Herat, een provincie in het westen van Afghanistan.
Foto Hoshang Hashimi / AFP
Een Sumatraanse olifant neemt een bad in een rivier in een natuurgebied in Zuid-Atjeh, Indonesië.
Foto Chaider Mahyuddin/AFP
Deze vrouw, een biechter binnen het Los Gitanos broederschap, heeft net de kerk verlaten. Als lid van de broederschap neemt ze deel aan een religieuze processie in het Spaanse Ronda op Palmzondag, het begin van de Goede Week.
Jon Nazca / Reuters
Een professionele drifter stuurt zijn racewagen door de straten van Ferropolis, een stad tussen Wittenberg en Dessau. Het is een Duits openluchtmuseum. In deze stad werd eerder deze week een demonstratiewedstrijd georganiseerd; een drone legde het evenement vast. In sommige landen is 'drifting', een autrijtechniek waarbij de bestuurder de auto in overstuur brengt, een echte autosport.
Foto Jan Woitas / AFP
Vrouwen in Luang Prabang kijken vanuit een raam toe naar een ritueel ter viering van 'Pi Mai', het nieuwjaarsfeest op Laos. Mannen gaan verkleed als legendarische voorouders in een processie richting de Wat Xieng Thong-tempel, een belangrijke boeddhistische tempel in de stad.
Foto Manan Vatsyayana / AFP
De wind doet het stof en zand van de Gobi-woestijn omhoog waaien, op het terrein van het zogeheten C-Space Project. In dit Chinese project is een simulatie gebouwd voor het leven op Mars. Op de foto zie je een werknemer in een nep-ruimtepak op de simulatiebasis.
Foto Thomas Peter / Reuters