Thuiskok

Runderbraadstuk

Een klassieker voor mensen die hun liefde voor vlees omarmen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf het vlees in met zout en peper en leg het in een braadslee. Steek de helft van de takjes tijm eronder.

Schuif de braadslee in de oven en braad het vlees tien minuten. Schenk het water in de braadslee en braad het vlees zo 1,5 uur. Schil intussen de pastinaak, was de rapen en snijd beide in stukken. Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Halveer ook de ongeschilde uien en het bolletje knoflook. Schep alle groenten in een grote kom om met zout en peper. Neem de braadslee na 1,5 uur uit de oven, doe de groenten en krieltjes erin en schep ze om met de jus. Braad alles nog een uur. Verhit intussen de boter voor de jus in een grote steelpan met dikke bodem en bak hierin de fijngesneden

ui, de wortel, laurier en tijm een paar minuten. Strooi de bloem erover en schep alles goed om. Schenk de rode wijn en de bouillon erbij. Laat alles 30 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren. Schenk het bouillonmengsel door een zeef in een schone pan. Voeg de room en zout en peper naar smaak toe. Serveer het braadstuk met de jus en de aalbessengelei.