Tactische wapens

‘Noord-Korea voert nieuwe wapentest uit’

Noord-Korea heeft een nieuw „tactisch geleid wapen” getest, meldden Noord-Koreaanse staatsmedia donderdag. Als de berichten kloppen, is het de eerste wapentest op het Koreaanse Schiereiland sinds de mislukte topontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump in februari. Amerikaanse media beschrijven de test als een manier voor het Noord-Koreaanse regime om onvrede te uiten over de vastgelopen nucleaire onderhandelingen met de VS. In een aparte verklaring eiste het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Washington de onderhandelingen niet langer door Mike Pompeo laat doen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft zich agressief opgesteld jegens het Noord-Koreaanse regime. (NRC)