De Fabeltjeskrant en andere series van week 16

Online videodiensten Een overzicht van de series en films die op Netflix, Videoland en elders verschenen. Deze week: De Fabeltjeskrant, Beyoncé: Homecoming en The Hunters (Jägarna).

De Fabeltjeskrant: van speelfilm naar serie op Netflix
De Fabeltjeskrant: van speelfilm naar serie op Netflix

De Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant is terug voor kijkbuiskinderen die opgroeien met bingekijken. De comeback van de kinderserie begon vorig jaar in de bioscoop met De Grote Dierenbos-spelen. Die film is nu opgeknipt in een kort tv-seizoen. Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar en Bor de Wolf zijn allemaal terug. Deze keer komen ze uit de computer, maar ze lijken nog steeds op de poppen. Netflix, vier afleveringen.

Beyoncé: Homecoming

Na Bruce Springsteen en Taylor Swift is Beyoncé de volgende muzikale ster die een eigen special op Netflix heeft. Homecoming is een registratie van haar historische concert op het popfestival Coachella (2018). Ze wordt ook gevolgd in de aanloop naar de show die vol zit met verwijzingen naar Afro-Amerikaanse cultuur. Netflix, 137 minuten.

The Hunters (Jägarna)

Rolf Lassgård (Wallander) speelt in deze Zweedse misdaadserie voormalig rechercheur Erik Bäckström die betrokken raakt bij een strijd tussen een mijnbouwondernemer en een groep milieuactivisten. Bäckström is iemand die liever in zijn eentje in het bos woont, maar wanneer er een dode valt moet hij de zaak wel onderzoeken. Opvolger van de speelfilms uit 1996 en 2011. NPO Start Plus, zes afleveringen.