Man opgepakt met benzine en aanstekers in kathedraal New York

De 37-jarige man uit New Jersey kon op tijd worden opgepakt, hij zou een bekende zijn van de politie.

De Saint Patrick's cathedral in New York.
De Saint Patrick's cathedral in New York. Foto Getty

In New York is woensdagavond een man opgepakt die met twee jerrycans benzine, aanstekervloeistof en twee aanstekers in zijn handen de St. Patrick’s Cathedral wilde binnengaan. Dat meldt de lokale politie. Vlak na binnenkomst werd hij door een beveiligingsmedewerker tegengehouden. Toen de man de kerk in Manhattan weer verliet, werd hij opgepakt.

De 37-jarige man uit New Jersey zou een bekende van de politie zijn, schrijft persbureau AP. Hij zou verklaard hebben dat hij zonder benzine stil was komen te staan; dit bleek na politieonderzoek niet het geval te zijn. De man wordt momenteel vastgehouden, zei John Miller van de politie van New York tegen de pers.

Lees ook:De Notre-Dame zál weer gloriëren. Maar wanneer?

De politie doet onderzoek naar het motief van de man. Miller stelde op de persconferentie dat het verdacht is dat het incident slechts enkele dagen na de enorme brand in de Notre-Dame plaatsvindt.

„Het is moeilijk te zeggen wat zijn intenties waren, maar ik denk dat het feit dat een persoon een iconisch gebouw als de St. Patrick’s Cathedral binnenloopt met ruim vijftien liter benzine, twee flessen aanstekervloeistof en aanstekers, iets zeer verontrustends is.”

Op Twitter deelde de politie een foto van de spullen die de man bij zich droeg:

Twitter avatar NYPDnews NYPD NEWS Around 7:55pm, a man walked into St. Patrick’s Cathedral in Manhattan with gas cans and lighter fluid, and was subsequently apprehended by @NYPDCT without incident. We thank our partners for their help, and remember - if you see something, say something. https://t.co/qEbmklnqzQ