Zeker 29 doden bij busongeluk Madeira, allen Duitse toeristen

Het voertuig raakte van de weg en sloeg over de kop. Er zouden 55 mensen in de bus hebben gezeten.

Beeld van het ongeluk op het eiland Madeira.
Beeld van het ongeluk op het eiland Madeira. Foto Hemem Gouveia/EPA

Op het Portugese eiland Madeira zijn woensdagavond bij een ongeluk met een toeristenbus zeker 29 doden en 22 gewonden gevallen. Volgens persbureau Reuters raakte het voertuig van de weg en sloeg het over de kop. De Portugese president heeft woensdagavond bekendgemaakt dat alle slachtoffers Duits zijn. Er zouden 55 mensen in de bus hebben gezeten.

Mogelijk voetgangers geraakt

De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk. De chauffeur zou de macht over het stuur hebben verloren. De bus, die door heuvelachtig gebied reed in de stad Canico, kwam vervolgens op een huis terecht, meldt Dnoticias. Mogelijk zijn ook voetgangers door de touringcar geraakt.

„Ik heb geen woorden om te beschrijven wat er gebeurd is”, zei Filip Sousa, burgemeester van de gemeente Santa Cruz, tegenover nieuwszender SIC. „Ik kan het leed van deze mensen niet onder ogen zien.”