Vermogensbeheer

BlackRock ziet beheerd vermogen stijgen tot 6.500 miljard dollar

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft een goed eerste kwartaal gehad. Het totaal beheerde vermogen steeg naar 6.500 miljard dollar, een groei van 4 procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal groeide de instroom aan nieuw vermogen met 65 miljard dollar. Vooral de vergoedingen die BlackRock kreeg voor het gebruik van technologische platforms groeide, met 11 procent ten opzichte van een jaar geleden. BlackRocks topman Larry Fink zei dat zijn bedrijf daarmee het sterkste eerste kwartaal in vier jaar tijd boekte. BlackRock kende een zwaar laatste kwartaal van 2018, toen het beheerde vermogen onder de 6.000 miljard dollar zakte. De basisvergoeding die het bedrijf kreeg daalde met 5 procent als gevolg van dat slechte kwartaal. (NRC)