voorlopige tellingen President Widodo lijkt op weg naar herverkiezing in Indonesië

President Joko Widodo lijkt op weg naar zijn herverkiezing in Indonesië. Vijf opiniepeilers melden op basis van voorlopige tellingen dat hij een riante voorsprong heeft op zijn rivaal, de oud-generaal Prabowo Subianto. Joko Widodo leek vóór de stembusgang in de peilingen al op een zege af te stevenen. Met de helft van de stemmen geteld, ligt hij zo’n tien punten voor op Prabowo Subianto. Toch zei het campagneteam van de uitdager het woensdag nog te vroeg te vinden om zich al bij een verlies neer te leggen. Als Joko Widodo de verkiezingen wint, mag hij beginnen aan zijn tweede termijn van vijf jaar. Ook in zijn eerste verkiezingscampagne in 2014 nam de voormalige meubelverkoper en burgemeester het tegen Prabowo Subianto op. Hij volgde toen uiteindelijk de zittende president Susilo Bambang Yudhoyono op. (Reuters)